fbpx

Over mij

Wat leuk dat je de tijd neemt om meer over mij te lezen! Ik vertel je graag over de lessen die ik leerde, mijn grootste inzichten en de keuzes die ik maakte. Ze hebben mijn leven een totaal andere wending gegeven. Zonder die keuzes had mijn bedrijf niet bestaan. Ik hoop dat ik je inspireer met mijn verhaal.

Sanna Prinsen

Benieuwd naar mijn verhaal?

Mijn naam is Sanna Prinsen. Ik ben opgegroeid in een liefdevol gezin met drie kinderen. Een familie met een hoog arbeidsethos want bij ons thuis werd er altijd gewerkt. Uitslapen en niets doen zat er niet in; er was altijd wel iets te doen. Ik denk dat hier de basis ligt voor mijn eigen lat, want deze ligt hoog.

Als kind al was ik al leergierig. Ik was niet de allergrootste uitblinker in de klas maar ik deed wel altijd goed mijn best. En dat harde werken werd beloond met resultaat. Dit patroon zette zich voort in mijn werk. Een universitaire masterstudie deed ik “er even bij” naast een fulltimebaan in het onderzoek. Ook mijn promotieonderzoek deed ik naast ander onderzoekswerk. En zelfs mijn baan als postdoctoraal onderzoeker was ik al begonnen toen ik mijn promotieonderzoek nog moest afronden. En toen moest het “echte werk” nog beginnen, want hiermee stond ik pas aan het begin van de academische ladder.

Mijn baan als senior onderzoeker -en later als assistent professor- was veeleisend. Om aan de top van mijn vakgebied mee te kunnen blijven draaien heb ik jarenlang veel te hard gewerkt. Ik heb altijd het uiterste van mezelf gevraagd. Ik voelde me onrustig, gehaast en ik had last van stress. In combinatie met een druk gezinsleven, want intussen ben ik moeder geworden van drie prachtige kindjes, bleef er nagenoeg geen tijd over voor mezelf. Tijd voor ontspanning nam ik niet, waardoor opladen niet meer lukte. Mijn batterij raakte leger en leger. Totdat mijn energie echt op was.

Stilstaan heeft mijn leven veranderd

Door de burn-out die ik in 2019 doormaakte werd ik letterlijk gedwongen om stil te staan. Ik had tijd om na te denken en ik ben veel gaan lezen, vooral op het gebied van persoonlijke ontwikkeling. Hierdoor ben ik tot andere inzichten gekomen. Ik geloof erin dat het er in het leven om gaat dat je bewust omgaat met je tijd: wat wil je écht, waar word je gelukkig van, waar wil je jouw tijd, aandacht en energie aan besteden? Maar ook: welk voorbeeld wil ik zijn voor mijn dochters? Wat wil ik hen meegeven? Je kind volgt immers jouw voorbeeld, niet je advies.

Vanuit deze visie liet ik mijn carrière in de wetenschap achter me en startte ik mijn bedrijf Make Life Work. Ik ben geen burn-out expert, maar wat ik wel weet is wat ik anders had kunnen doen om het niet zover te laten komen. Deze kennis en inzichten wil ik graag met je delen.

 

“Stilstaan is mijn grootste vooruitgang geweest.”

Ik heb een missie

Misschien herken je het wel, dat de dagen voorbij kunnen vliegen en voor je het weet is er weer een week, een maand en een jaar voorbij. Wat doe jij met je tijd?

Het is mijn missie om bij te dragen aan een gezonde werk-privébalans voor iedereen die meedraait in de hectiek van het leven. Om mijn missie te ondersteunen heb ik een methode ontwikkeld die je helpt om bewuste keuzes te maken en je tijd in te vullen zoals jij het graag wil. Deze methode is verwerkt in een planner: de It’s About Time planner.

De It’s About Time planner is dus veel meer dan een planner alleen. Deze planner helpt je om je tijd te besteden aan díe dingen in je leven die jij belangrijk vindt. Om keuzes te maken voor jezelf. Om voldoende ruimte te nemen voor vrije tijd en ontspanning. Laat de It’s About Time planner je dagelijkse reminder zijn om bewuste keuzes (voor jezelf) te maken, zodat de invulling van jouw tijd in balans is.

Waar verlang jij naar?

Wat leuk dat je mijn hele verhaal hebt gelezen! Misschien lees je er herkenning in en loop je ook tegen dezelfde dingen aan als ik? Niet zo gek hoor, want je bent hierin zeker niet alleen. Door onze drukke levens en volle agenda vergeten we vaak onszelf. Want als je heel eerlijk naar jezelf zou zijn: hoe vaak maak jij bewust tijd vrij voor jezelf? En, wanneer laad je op?

Ik ben heel benieuwd naar jouw verhaal. Welke uitdagingen kom je tegen? Welke heb je voor jezelf al overwonnen? En wat zijn de dingen waar je nog wel eens tegenaan loopt?

Als je het gevoel hebt dat ik hierin iets voor je kan betekenen, of dat je misschien een duwtje in je rug kunt gebruiken om jouw tijd echt in te vullen zoals jij dat zelf wil, neem dan contact met mij op. Wie weet kan ik je al met een paar praktische tips op weg helpen om minder stress en meer rust te ervaren in je leven.

Vul het formulier hieronder in, dan neem ik contact met je op. Geheel vrijblijvend natuurlijk. Ik maak graag kennis met je.

Sanna Prinsen

Ik zorg goed voor mezelf door:

 • 3x in de week op de tennisbaan te staan
 • iedere dag een wandeling door het park te maken
 • voldoende water te drinken
 • iedere dag minimaal een half uur te lezen
 • te mediteren en ademhalingsoefeningen te doen
 • voldoende nachtrust te nemen

In het kort:

 • samenwonend met mijn vriend en onze drie kinderen in het centrum van Amersfoort
 • gestudeerd aan de Universiteit van Amsterdam en opgeleid tot klinisch epidemioloog
 • promotieonderzoek gedaan en doorgegroeid tot assistent professor in het Amsterdam UMC
 • in 2019 een burn-out gehad waardoor mijn levensvisie én werk veranderde
 • ondernemer sinds medio 2020 in mijn eigen bedrijf: Make Life Work
 • en chocolade, my guilty pleasure