fbpx
Selecteer een pagina

Het verschil tussen weten en doen ben jij!

mrt 22, 2021

Als we wéten dat sporten, gezond(er) eten, ontspanning en voldoende slaap goed zijn voor je lichaam en geest, waarom dóen we dan niet de dingen die we ons keer op keer voornemen?

Ik wist bijvoorbeeld al heel lang, echt jaren zelfs, dat ik iets aan mijn overvolle agenda moest veranderen. Ik nam me iedere keer van alles voor: niet meer ’s avonds werken, meer momenten van ontspanning inplannen, beter voor mezelf zorgen.

Ik wist het allemaal zo goed, maar het lukte me niet om mijn werk los te laten en voorrang te geven aan de dingen die voor mij zo belangrijk zijn.

Een goed voornemen volhouden heeft nl. alles te maken met of je in staat bent om je gedrag te veranderen. En nee, niet voor een weekje of twee, drie. Maar echt blijvend.

Het mooiste is als je van je nieuwe voornemen een nieuwe routine weet te maken.

Want denk maar eens na over jouw dagelijkse routines: tandenpoetsen, het zetten van je eerste kop koffie of thee van de dag, of de route die je van en naar je werk rijdt. Het zijn allemaal dagelijkse routines waarover je niet eens meer hoeft na te denken. Je doet ze gewoon.

En hier houdt ons brein van. Dingen doen op de automatische piloot.

Zorg dus voor nieuwe routines in je leven! Want op het moment dat iets een routine is, kost het je geen moeite meer. Want zeg eens eerlijk? Wanneer kostte het poetsen van je tanden jouw enige moeite?

Ga jij voor jezelf het verschil maken tussen weten en doen?

Geniet van je dag!
Sanna