fbpx

Aangenaam!

Mijn naam is Sanna Prinsen

Ambitieus & Gedreven, Trainer, Spreker & Auteur, Energiek & Bevlogen en Moeder van Drie

 Auteur van dé #1 planner

voor meer grip op je tijd

 

 Auteur van het online

programma Grip Op Tijd

 Wetenschappelijke kennis en

ervaring gebundeld 

Sanna Prinsen

Benieuwd naar mijn verhaal?

Mijn naam is Sanna Prinsen. Ik ben opgegroeid in een liefdevol gezin met drie kinderen. Een familie met een hoog arbeidsethos want bij ons thuis werd er altijd gewerkt. Ik denk dat hier de basis ligt voor mijn eigen lat, want deze ligt hoog.

Als kind was ik al leergierig en ik deed altijd goed mijn best. En dat harde werken werd beloond met resultaat. Dit patroon zette zich voort in mijn werk. Een universitaire masterstudie Klinische Epidemiologie en Biostatistiek deed ik “er even bij” naast een fulltimebaan in het geneesmiddelenonderzoek. Ook mijn promotieonderzoek deed ik naast ander onderzoekswerk in het Amsterdam UMC. Zelfs mijn baan als postdoctoraal onderzoeker was ik al begonnen toen ik mijn promotieonderzoek nog moest afronden. En toen moest het “echte werk” nog beginnen, want hiermee stond ik pas aan het begin van de academische ladder.

Mijn baan als senior onderzoeker, en later als assistent professor, was ontzettend leuk maar veeleisend. Om aan de top van mijn vakgebied mee te kunnen blijven draaien heb ik jarenlang hard gewerkt. En ook in de avonden en tijdens de weekenden zocht ik naar momenten om achter mijn laptop te gaan zitten.

Een drukke baan en een druk gezinsleven zorgde ervoor dat ik te weinig tijd nam om te ontspannen. Ik voelde me gehaast en ik had last van stress. Opladen lukte niet meer waardoor ik uit balans raakte. En helaas heb ik hier een hoge prijs voor moeten betalen: mijn gezondheid.

 

Wat doe jij met je tijd?

De burn-out die ik in 2019 doormaakte veranderde mijn visie. Tijd is je meest kostbare bezit en je kan het maar één keer besteden. Wat doe jij met je tijd?

Vanuit deze visie liet ik mijn carrière in de wetenschap achter me en startte ik medio 2020 mijn eigen bedrijf Make Life Work. Het is mijn missie om (zorg)professionals te helpen om de regie te houden over hun werk en leven.

Dat ik nu anderen mag inspireren om grip te houden over hun tijd vind ik echt een voorrecht. Ik doe dat door het geven van lezingen, trainingen, masterclasses & workshops én door het uitgeven van de It’s About Time planner.

Neem vrijblijvend contact op

Heb je een vraag of wil je meer informatie? Wil je mij persoonlijk spreken of ontmoeten en ben je benieuwd wat ik voor jou en/of je team kan betekenen? 

Neem gerust contact met me op, geheel vrijblijvend natuurlijk. Het verplicht je tot niets.

Dus aarzel niet en mail, bel of app me. Vaak lukt het me om binnen 24 uur een reactie te geven en binnen een week een (bel)afspraak in te plannen als je dat zou willen.  

Sanna Prinsen | Make Life Work
E: contact@makelifework.nl
T: +31 (0) 6 13 15 93 20 

Wie altijd te druk is maakt verkeerde keuzes

Sanna Prinsen

Ik zorg goed voor mezelf door:

 • 3x in de week op de tennisbaan te staan
 • iedere dag een wandeling te maken
 • voldoende water te drinken
 • iedere dag minimaal een half uur te lezen
 • te mediteren en ademhalingsoefeningen te doen
 • voldoende nachtrust te nemen

In het kort:

 • samenwonend met mijn man en onze drie kinderen in het centrum van Amersfoort
 • gestudeerd aan de Universiteit van Amsterdam en opgeleid tot klinisch epidemioloog
 • promotieonderzoek gedaan en doorgegroeid tot assistent professor in het Amsterdam UMC
 • in 2019 een burn-out gehad waardoor mijn visie én werk veranderde
 • ondernemer sinds medio 2020 in mijn eigen bedrijf: Make Life Work
 • en chocolade, my guilty pleasure