fbpx
Selecteer een pagina

PITstops

“We moeten tijdig gas loslaten en remmen om te voorkomen dat we uit de bocht vliegen”

 Auteur van dé #1 planner

voor meer grip op je tijd

 

 Lezingen, trainingen en

masterclasses

 Live en online, incompany en

op locatie, voor groepen en 1:1 

Persoonlijk leiderschap, In balans & Transformatie

Voor zorgprofessionals met PIT!

Het PITstop leertraject richt zich op persoonlijke groei en ontwikkeling, met het accent op het verstevigen van het persoonlijk leiderschap, de eigen regie en mentale veerkracht, zodat je leiderschap kan nemen over werk en leven. 

Het PITstop leertraject bestaat uit een programma van ca. vijf maanden waarin we op individueel niveau, maar binnen het team, gaan werken aan PIT: Persoonlijk leiderschap, In balans & Transformatie.

Bij aanvang starten we met een kennismakingsgesprek waarin we jouw uitdagingen bespreken en wat je wilt bereiken met het leertraject. Ik bied je tevens de mogelijkheid om een persoonlijkheidsvragenlijst (Lumina Spark) in te vullen om je zelfinzicht te vergroten. In dit gesprek bespreken we ook de uitkomsten van jouw Lumina Spark profiel. 

Elke maand vindt er een PITstop plaats incompany of op een externe locatie. Waardevolle bijeenkomsten met veel inhoud, interactie en ervaringsgerichte oefeningen.

Tussentijds vindt er een intervisiebijeenkomst plaats en is er mogelijkheid voor 1-op-1 training indien dat gewenst is. 

Het doel van het PITstop leertraject is om meer stevigheid te ontwikkelen in jezelf, waardoor je uitdagingen beter aankan. Je vergroot je (zelf)kennis, krijgt tools en handvatten aangereikt, gaat vaardigheden aanleren die jou gaan helpen in het proces van verandering en je gaat nieuwe ervaringen opdoen.

Tijdens dit leertraject zal ik je uitdagen om je witte jas letterlijk en figuurlijk uit te doen. Geen ‘quick fix’ of pleisters plakken op open wonden, maar een duurzame transitie naar persoonlijk leiderschap, eigen regie en mentale veerkracht

 

Geen pleisters plakken, maar een duurzame transitie naar persoonlijk leiderschap, eigen regie en mentale veerkracht

Het PITstop Leertraject

Voor zorgprofessionals met PIT!

Persoonlijk leiderschap, In balans & Transformatie 

Dag 1: 

Op dag 1 maken we kennis met elkaar en creëren we de basis voor het leertraject: een prettig en veilig leerklimaat. Je leert niet alleen jezelf maar ook je teamleden op een andere manier kennen. Wie ben je echt, wat vind je belangrijk en welke (impactvolle) gebeurtenissen in je leven hebben je gevormd tot wie je bent? We staan stil bij jouw persoonlijke waarden en overtuigingen, of je hier wel of niet trouw aan bent en hoe je hiernaar handelt in stressvolle situaties. 

Pitstop 2

Dag 2: 

We bespreken de uitdagingen die je in je werk en leven tegenkomt en we kijken naar jouw ‘Circle of Influence’. Hoe ga jij om met de uitdagingen die je tegenkomt en wat kan je zelf veranderen? We behandelen onderwerpen als werkdruk, stress, burn-out, de werking van je brein, je mindset en hoe jij de balans tussen werk en privé ervaart. Je leert hoe je meer stevigheid en veerkracht kunt ontwikkelen, waardoor je uitdagingen beter aankan.

Pitstop 3

Dag 3:

Je krijgt inzicht in je automatische patronen en copingsmechanismen: welke onbewuste processen spelen een belangrijke rol in je dagelijks leven en hoe krijg je hier grip op? Je krijgt meer inzicht in jouw gedachten, je leert hoe je andere keuzes kan maken en hoe je beter voor jezelf kan zorgen. Je stelt een persoonlijke missie op dat je aanmoedigt om fysiek en mentaal in topconditie te blijven, zodat je ook optimaal voor je patiënten kan blijven zorgen.

Dag 4: 

Op dag 4 staat het thema ‘essentialisme’ centraal: wat wil je écht? Hoe wil jij je leven leven? Wat vind je belangrijk? Wat voegt kwaliteit toe? Hoe zie jij de toekomst? Hoe stuur jij je loopbaan bij als zorgprofessional? Hoe zorg jij ervoor dat je energiek en mentaal krachtig je werk blijft doen? Wat moet je hiervoor doen en wat vraagt dat van je? Je wordt uitgedaagd om uit na te denken over hoe jij persoonlijk leiderschap kunt nemen over jouw werk en leven. Jij schrijft je eigen plan, waarbij jij de regie in handen hebt. 

Dag 5:  

Dag 5 draait om verankering en integratie. Wat heb je geleerd en welk proces heb je doorgemaakt? En hoe zorg je ervoor dat je je aan jouw nieuwe voornemens gaat houden? Ook als er vanuit jezelf of vanuit je omgeving weerstand wordt geboden. Je krijgt handvatten aangereikt die je hierbij zullen helpen. Je krijgt feedback en feedforward van de trainer maar ook van de andere deelnemers. Je bent goed toegerust om jouw nieuwe voornemens in je dagelijkse leven te integreren en vol te houden. Ook op de lange termijn.

Intervisie:

Tussentijds vindt er een intervisie-bijeenkomst plaats. Het doel van de intervisie is verdere professionalisering en verbetering door meer zicht te krijgen op je eigen rol, je gedrag en jouw manier van denken en werken. Je krijgt inzicht in jouw opvattingen en overtuigingen die -vaak onbewust- een grote rol spelen in je werk en de keuzes die je maakt. Intervisie laat je stilstaan en reflecteren op je eigen ervaringen, je handelen en je nieuwe gedrag, waardoor je je bewustzijn vergroot. Hier zit jouw groei. 

Neem tijdig gas terug en voorkom uitval

De rek in de zorg is eruit 

Personeelstekort en een hoge werkdruk.

Al  jaren staat de zorg onder druk en niet eerder was het percentage van zorgprofessionals met burn-out klachten zo hoog.

 Vind jij het uitdagend om je als zorgprofessional staande te houden in een veeleisende werkomgeving waarin de druk hoog is?

 Merk je dat de uitdagingen die je in je werk tegenkomt, ten koste gaan van je bevlogenheid en passie waarmee je je beroep uitoefent?

 Dat je energie en vitaliteit afnemen, dat je uit balans raakt en dat je steeds vaker moe en gespannen thuis komt? 

 Je neemt steeds vaker werk mee naar huis, waardoor je er met je hoofd niet bij bent. Dit gaat ten koste van aandacht voor je partner, gezin of andere dierbaren. Je hebt nog maar weinig energie om na het werk nog leuke dingen te ondernemen.

 En misschien merk je dat je iets vaker vaker fouten maakt en minder aandacht hebt voor je patiënten en collega’s dan dat je zou willen.

Je wilt iets aan deze situatie veranderen maar tegelijkertijd heb je geen idee hoe.

Wat je wél weet is dat je niets liever wil dan de sparkle terug die je voelde toen je aan het begin stond van je carrière. Gedreven door een intrinsieke motivatie om mensen te helpen en écht het verschil te kunnen maken.

Zijn deze punten herkenbaar?

Wacht niet langer, neem de regie zelf in handen en neem contact met me op. Want ik zal maar gelijk heel eerlijk met je zijn: het is tijd voor verandering. 

Uitdagend en stimulerend

Mijn werkwijze

Mijn aanpak is diepgaand & resultaatgericht, luchtig & praktisch. Ik ben open & eerlijk, ik zet je aan tot nadenken en ga de diepte in.

Ik bied een combinatie van wetenschappelijke kennis, inzichtelijke oefeningen en praktische vaardigheden die niet in het curriculum van de reguliere opleidingen zitten, maar die je wel nodig hebt als mens om metaal krachtig te blijven. Ik geef je waardevolle inzichten mee en reik je handvatten aan waarmee jij de transformatie doormaakt die nodig is om bewuste keuzes te maken zodat je energiek en veerkrachtig je passie kan blijven uitoefenen, zonder dat je uit de bocht vliegt.

Door het volgen van het PITstop leertraject zal je zelfkennis vergroten. Je wordt je bewust van je on(der)bewuste waardoor je weloverwogen opnieuw keuzes gaat maken. Ik daag je uit door de inzet van ervaringsgerichte oefeningen. Van jou (en je team) vraag ik openheid, de bereidheid om nieuwe dingen te leren en uitdagingen aan te gaan, ook als het ongemakkelijk wordt. Ik loop met je mee. 

Interventies gericht op het transitieproces naar persoonlijk leiderschap, 

eigen regie en mentale veerkracht zorgen ervoor dat jouw teamleden

energiek en veerkrachtig werken en leven 

Met deze organisaties werkte ik o.a. samen:

Neem vrijblijvend contact op

Heb je een vraag of wil je meer informatie? Wil je mij persoonlijk spreken of ontmoeten en ben je benieuwd wat ik voor jou en je team kan betekenen? 

Neem gerust contact met me op, geheel vrijblijvend natuurlijk. Het verplicht je tot niets.

Dus aarzel niet en mail, bel of app me. Vaak lukt het me om binnen 24 uur een reactie te geven en binnen een week een (bel)afspraak in te plannen als je dat zou willen.  

Sanna Prinsen | Make Life Work
E: contact@makelifework.nl
T: +31 (0) 6 13 15 93 20 

© Make Life Work 2023