fbpx
Selecteer een pagina

Waarom je comfortzone niet altijd comfortabel is

okt 29, 2021

Wist je dat…

…je comfortzone echt niet altijd de plek is waar jij je 100% comfortabel voelt?

Want je comfortzone is niet alleen de plek waar je je vertrouwd voelt, zekerheid ervaart en waar je een gevoel van controle hebt; het is óók de plek waar pijn of angst vandaan komt als het gaat om verandering. 

Want… veranderen is spannend. Soms zelf zó spannend dat het veiliger aanvoelt om niets te doen aan een situatie die je eigenlijk niet langer blij of gelukkig maakt. 

De situatie waarin je zit, ook al is dit voor jou niet de ideale situatie, voelt namelijk vertrouwd. En precies dat laatste voelt comfortabel; niet de situatie zelf. Daar zit de pijn of angst.

Om een situatie te veranderen zal je het oude, vertrouwde los moeten laten en zal je open moeten staan voor het nieuwe, onbekende. En dat voelt oncomfortabel. En spannend. 

Wil je iets veranderen aan je overvolle agenda en je té drukke leven? Ook dan zal je iets anders moeten gaan doen dan dat je altijd deed.

Oncomfortabel? Ja, want je gaat iets doen wat buiten je comfortzone ligt. Verschuiving in je prioriteiten, andere keuzes maken of op een andere manier met je tijd omgaan kan namelijk ook super oncomfortabel aanvoelen.

Bijvoorbeeld omdat je nu vaker ‘nee’ zegt. Of omdat je dingen gaat doen die je eerder nooit deed. 

Is dat herkenbaar voor je?

>> In welke situatie(s) voel jij je comfortabel maar ben je niet helemaal blij of gelukkig? En met welke gewoontes (in je comfortzone) ben je niet 100% tevreden?

Geniet van je dag!
Sanna